• • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • •

Before & After: Alex’s Mountain Garden

Ok this is the last Alex Smith Garden for now… I can’t tell for sure but I think these three before and after sets from Alex Smith are perhaps all the same house.  I dream of such a place.

More of the during and after in the gallery…

r-greayer_55a-short-253x253Rochelle Greayer is a writer, landscape designer, farmers market manageress, former physicist rocket scientist & founder and editor of PITH +VIGOR. Author of Cultivating Garden Style : Inspired Ideas and Practical Advice to Unleash Your Garden Personality (her first solo book) she also writes for Apartment Therapy and hosts garden related and floral workshops in her barn in Harvard, MA.  Want to know more?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share this!Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on StumbleUponShare on LinkedInShare on TumblrShare on RedditShare on Google+Email this to someone
• • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • •
Makeovers 3 Comments

3 Responses to Before & After: Alex’s Mountain Garden

  1. What a gorgeous place. The view and stone are straight out of my fantasies. The cottage plant selections keep it friendly. Love the edging (I am about to replace my own wood edging) I’m not making sense out of the bed layout – those triangles? but that may be just the photo. I would add a series of slim eighteen inch statues, that disappear in summer and become the winter focus. Maybe they are in there!

  2. That is a lot of work! Hundreds of acre-feet of dirt, plantings, concrete, stone. What an expenditure of resources to achieve such a look…like a small version of Versailles. Why not just move to the lot adjoining the garden in Versailles and leave the hillside alone? Where did all that dirt come from? Did it create a hole that someone else will have to fill? What could have been so wrong with that hillside, that view, in its native context? I’m sure the owner and designer enjoyed playing god…or “improving” that obviously flawed look that nature’s creator had cursed it with. Seriously, a sad waste of resources considering there are better ways to spend one’s surplus cash than pretending to be a failed French monarch.

Leave a reply

Daily Garden: Antiquities Garden

This garden had me at first sight of this entry way.   The mix of materials, classic furniture, toiary, and vine covered houses is a seducing style combination.  The garden surrounds the home of Micheal Trapp in Litchfield County, CT.  It is the perfect garden for Micheal as it so clearly expresses his own style and…

Before & After: A California Courtyard Grows to New Heights

This week I’m excited to share another awesome project from Jerry Galanti Design. Jerry had a lot of fun with the challenge of reworking this residential apartment courtyard that was once occupied by an in-ground pool. The vacant pool had been sitting in the middle of the barren landscape and never got much past the…

Before & After: Garden Table

In the warm and clear moments of spring, are you getting your garden ready for the summer?  This is a perfect time to give some Tender Loving Care to garden furniture and this project (by Emma at The Marion House Book) is a great example of how a little elbow grease and the addition of…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...